Försäkring vid orienteringsaktivitet

I och med att du blir medlem i OK Gipen eller någon annan svensk orienteringsklubb, så är du försäkrad när du orienterar. Försäkringen är obligatorisk för samtliga medlemsföreningar och ger ett försäkringsskydd för föreningens aktiva medlemmar som gäller under tävling, organiserad träning och under resor till och från dessa aktiviteter. Försäkringen gäller även för dig som medlem som bara är med på klubbens träningsaktiviteter eller dig som nybörjare på en prova-på-aktivitet.

Villkoren för försäkringen, som finns hos Folksam, finns i informationen om Förbundsförsäkringar. Här finns även ’’frågor och svar’’ kring försäkringen. Försäkringen ger akutvårdsersättning, tandskadeersättning, invaliditetsersättning etc som inträffar i samband med träning och tävling.

Försäkringen täcker inte skador i samband med arrangemang.  Funktionärer, även icke klubbmedlemmar, täcks istället av Riksidrottsförbundets (RFs) Grundförsäkring som även den ligger hos Folksam.

Mer information om grundförsäkringen finns i informationen om Grundförsäkringen.

Uppdaterad: 08 JUL 2018 10:43
Skribent: Klas Skog