Hoppa till sidans innehåll

Svenska Skidskytteförbundet


De svenska skidskyttar som åker till världscuptävlingarna i Canmore, Kanada, och Soldier Hollow, USA, är nu uttagna. Det blir en annan trupp än de tidigare tävlingarna i Europa, då stora delar av landslaget laddar för VM hemma i Östersund.
 
Det blev en stor kväll för skidskyttesverige när Idrottsgalan gick av stapeln på måndagskvällen i Stockholm. Herrlandslaget i skidskytte tog hem kategorin "Årets lag" och Hanna Öberg vann det prestigefyllda Radiosportens Jerringpris.
 

Junior-VM-truppen nu klar!

(2019-01-22 17:49)
Efter helgens tävlingar i Torsby avgjordes vilka som får de sista platserna till Junior-VM i Osrblie, Slovakien.
 
Boka nu in detta datum i era kalendrar om ni vill vara med på sommarens elitläger för skidskyttar. Inbjudan med kompletterande information kommer längre fram under våren.
 
Elisabeth Högberg tog damernas fjärde pallplats i IBU-cupen i Arber, när hon slutade trea. Bakom henne stod resten av laget för fina insatser. På herrsidan klättrade Simon Hallström 22 placeringar.
 
 
Det blev flera nya, fina placeringar från de svenska damerna när sprinten avgjordes i Arber. Bäst gick det för Ingela Andersson som slutade tvåa.
 
Det blev dubbelt svenskt på pallen för de svenska damerna när kortdistanstävlingarna avgjordes i IBU Cupen i tyska Arber.
 
Imorgon, torsdag, fortsätter IBU-cupen, nu i tyska Arber. Det svenska laget hoppas att hålla i trenden med åtminstone en pallplats per tävlingsort.
 
27 januari drar säsongens Junior-VM igång i Osrblie, Slovakien. Nu är det klart vilka svenska skidskyttar som tävlar om medaljerna.
 
Fotboll var inget för Peppe Femling, men att det blev just skidskytte var faktiskt en slump. Nu ser 26-åringen fram emot VM på hemmaplan. – Man räknar verkligen ner nu.
 
Det är nu klart att Dala Järna IK kommer att arrangera Riksfinalen 2019. Tävlingarna avgörs 23-24 februari på Snöå Skidskyttestadion (observera framflyttat datum).
 
Det var mindre blåsigt på vallen under söndagens tävlingar i Sollefteå, med bättre skjutresultat som följd. Juniorerna Sara Andersson och Emil Nykvist tog sina andra segrar för helgen, liksom Gabriel Stegmayr bland herrseniorerna.
 
Efter nollskytte och bra åkning tog Johanna Skottheim sin första individuella pallplats i IBU-cupen, när helgens andra sprint avgjordes i Duszniki Zdroj. – Jag var glad för resultatet igår så det var jättekul att få toppa det.
 
Det blev två svenskor bland de tio främsta i söndagens sprint i Duszniki Zdroj. Johanna Skottheim förbättrade fjärdeplatsen från igår och tog sin första pallplats som tvåa, efter fullt skytte och riktig stark åkning - och med Chardine Sloof som 10:a.
 

Postadress:
OK Gipen - Orientering
c/o Gustavsson, Fråstad 392
46394 Lilla Edet

Kontakt:
Tel: 0520-651270 (telefonsvarare)
E-post: okgipen@hotmail.com

Se all info