Hoppa till sidans innehåll

Svenska Skidskytteförbundet


De svenska damerna gjorde ännu en storstilad laginsats i fredagens sprint i IBU-cupen. Ingela Andersson var främst som åtta, med Elisabeth Högberg två placeringar bakom - och Sverige fick dessutom in ytterligare tre åkare bland de 20 bästa.
 
Trots en tung start med fall på första sträckan åkte de svenska damerna starkt i fredagens världscupstafett och avancerade till femte plats i mål, en knapp minut bakom segrande Norge, medan Frankrike och Schweiz tog de övriga pallplatserna.
 
Sebastian Samuelsson gjorde sin bästa tävling för säsongen när han kom på 15:e plats i torsdagens sprint i Ruhpolding, med fin fart i spåret. Dessutom tog Peppe Femling poäng för andra gången i vinter. Martin Fourcade vann för tredje gången i rad.
 
Gabriel Stegmayr och Elisabeth Högberg låg trea mer än halvvägs in i onsdagens singel mixstafett i Osrblie, men blev sexa i mål efter två straffrundor. I mixstafetten klarade sig det svenska laget utan straffrundor och hamnade på åttonde plats.
 
Det blev en superdag för de svenska damerna i onsdagens sprint i Ruhpolding med Hanna Öberg som tvåa, efter fullt skytte. Det hade också Johanna Skottheim som sensationellt hamnade på 13:e plats och tog världscuppoäng för första gången.
 
Tävlingarna genomförs 17-19 april i Norska Geilo, Ål. Anmälning till Liatoppsfestivalen görs via arrangörens hemsida. Där finns en länk till själva anmälan. Anmälan öppnar 28 januari – klockan 10.00. (OBS – platserna brukar fyllas väldigt snabbt)
 
Elisabeth Högberg var bara 15 sekunder från segern som femma i dagens sprint i Osrblie, trots två bom. Dessutom blev Emma Nilsson sjua, medan Felicia Lindqvist hamnade på nionde plats. Gabriel Stegmayr var främst av herrarna på 23:e plats.
 
Hanna Öberg lyckades kämpa sig till en sjätteplats i damernas masstart i Världscupen, i ett mycket blåsigt Oberhof. Lite senare gjorde Jesper Nelin (bilden) sitt bästa resultat någonsin i Världscupen som imponerande sjua i herrarnas tävling.
 
Det blev ingen roligt dag på skjutvallen för de svenska herrarna med hela fyra straffrundor i lördagen världscupstafett i Oberhof. Sebastian Samuelsson lyckades ändå köra upp laget till 11:e plats i mål, tre och en halv minut efter segrande Norge.
 
Elvira Öberg, Linn Persson, Mona Brorsson och Hanna Öberg stod för en imponerande och stabil laginsats i dagens världscupstafett i Oberhof. Tre extraskott i sista stående gjorde att Norge tog hem segern, men Sverige var stark tvåa i mål.
 
Jesper Nelin slog till med årsbästa som 17:e man i fredagens regniga sprint, med ett missat skott. För Sebastian Samuelsson blev det 32:a plats i mål, efter två bom. Martin Fourcade var tillbaka på tronen i Johannes Thingnes Bös frånvaro.
 
Vi kan redan nu bekräfta att tävlingarna i Häverödal inte kan genomföras som planerat utan flyttas till Dalarna och Idre Fjäll
 
De svenska damerna gjorde en ny stark laginsats i fredagens kortdistans i slovakiska Osrblie, med alla sex åkare på poängplats. Emma Nilsson var främst som fyra, knappt två sekunder från en pallplats. Ryskan Ekaterina Glazyrina vann.
 
Det var tungt i spåret och alltför många bom för de svenska damerna i dagens sprint i Oberhof. Hanna Öberg var främst på 21:a plats och även Linn Persson och Elvira Öberg tog världscuppoäng. Marte Olsbu Röiseland vann med över en halv minut.
 
Den senaste tidens värmebölja över stora delar av Skidskyttesverige gör att JSM / Swe Cup 7-8 i Häverödal hotas.
 

Postadress:
OK Gipen - Orientering
c/o Gustavsson, Fråstad 392
46394 Lilla Edet

Kontakt:
Tel: 0520651270
E-post: okgipen@hotmail.com

Se all info